Praktijk voor voedingsadvies het Gooi

Wat is metabolic balance®?

Ieder lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om de stofwisseling op peil te houden en een optimale hormoonhuishouding te verkrijgen. Helaas zorgt een verkeerde keuze van levensmiddelen er al te vaak voor, dat mensen te veel koolhydraten en ongezonde vetten, te weinig vitaminen of mineralen en te weinig of juist te veel of te verschillende eiwitten tegelijk tot zich nemen. Dat kan leiden tot klachten die variëren van overgewicht tot vermoeidheidsklachten, hart en vaatziekten en overgangsklachten. In veel gevallen ligt het probleem niet in teveel eten, maar in de samenstelling van de maaltijden.

De optimale voedingssamenstelling verschilt van persoon tot persoon: ieder lichaam is tenslotte weer anders. Met het Metabolic Balance®programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een evenwichtig en individueel toegesneden voedingsprofiel.

Metabolic Balance® is allesbehalve een algemeen dieet: het biedt u een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen waarmee u op een natuurlijke manier uw gewicht, uw stofwisseling en uw hormoonsysteem kunt optimaliseren. Dat hoeft u niet alleen te doen: gedurende het gehele programma wordt u op vakkundige en persoonlijke wijze begeleid.