Praktijk voor voedingsadvies het Gooi

De vier fasen van metabolic balance®

Het programma van Metabolic Balance® kent vier fasen. Stap voor stap wordt onder begeleiding toegewerkt naar een voedingspatroon dat bijdraagt aan een lichaam in balans.

Voorbereidende fase
In een intakegesprek worden uw gezondheid, klachten, voedingspatroon en doelen zorgvuldig in kaart gebracht. Vervolgens wordt uw bloed gemeten en op 34 verschillende waarden geanalyseerd. Aan de hand van de intake en de bloedanalyse wordt voor u een persoonlijk voedingsplan opgesteld.

Strenge fase
In deze fase, die minimaal twee weken duurt, start u met uw individuele voedingsplan en krijgt uw lichaam de gelegenheid zich aan de nieuwe en gezonde voedingswijze aan te passen. Al in deze fase wordt u zich bewust van de effecten die het veranderde voedingspatroon op uw gezondheid en gewicht heeft.

Minder strenge fase
Wanneer uw lichaam de balans in stofwisseling en hormoon huishouding voldoende heeft hervonden, kunt u in deze fase voedingsmiddelen aan uw plan toevoegen die in de vorige fase niet waren toegestaan. Dat is een kwestie van proberen: u leert te luisteren naar uw lichaam en zult op die manier steeds beter in staat zijn de voor u persoonlijk best passende voeding te kiezen. Ook hierin wordt u vanzelfsprekend intensief begeleid.

De fase van resultaatbehoud
Wanneer u de door u gestelde doelen heeft bereikt, begint voor u de fase van resultaatbehoud. Deze fase kent geen einde: u weet nu, wat uw lichaam nodig heeft en welk voedingspatroon voor u werkt. En omdat u op dat ideale gewicht wilt blijven en u zo goed blijven voelen als u nu doet, zal het voor u nauwelijks een opgave zijn om uw nieuwe gewoonten vol te houden.

... laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel ...(Hippocrates)